Pianodocent

Taart van Eefje, Valerie en Dennis voor mijn 47e verjaardag!

Taart van Eefje, Valerie en Dennis voor mijn 47e verjaardag!

Al ruim 25 jaar heeft Karin ervaring met lesgeven. Zowel kinderen als volwassenen (ook volwassen beginners!) geeft ze met veel plezier les. Er wordt altijd eerst een gratis kennismakingsles afgesproken. Hierin krijgt de leerling idee van hoe de lessen gegeven worden en kan er eventueel overlegd worden wat de wensen van de leerling zijn. Iedere leerling is uniek en heeft zijn of haar eigen mogelijkheden. Voor Karin is het altijd de uitdaging om er op een ontspannen manier zoveel mogelijk uit te halen. Al diverse keren is talent van een leerling boven komen drijven. Hiermee wordt natuurlijk heel secuur omgegaan. Tijdens de pianoles is er ook ruimte voor samenspel; bijvoorbeeld piano vierhandig, maar ook samenspel met andere instrumenten of met zangers. Ook voor de voorbereiding voor toelatingsexamens conservatorium kun je bij Karin terecht.
Er zijn gemiddeld twee keer per jaar informele uitvoeringen bij haar thuis, waarbij leerlingen mogen (niet moeten) spelen.

Via de SPMA (Samenwerkende Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn) waar Karin lid van is, is ook regelmatig de mogelijkheid om voor te spelen op andere locaties.
Daarnaast doen haar leerlingen regelmatig mee aan voorspeelactiviteiten zoals bijv. de Rotterdamse Pianodriedaagse, het Prinses Christinaconcours en het Quintus Pianofestival in Kampen. In oktober 2012 en juni 2013 speelde een aantal leerlingen tijdens de Cultuur Brunch in het Coda Museum dat rechtstreeks uitgezonden werd door RTV Apeldoorn.

In november 2014 deed een leerling mee in het concertgebouw in Amsterdam met het project van Lang Lang (101 pianisten); in maart 2015 speelden leerlingen tijdens de 48 uur van Schubert in het concertgebouw in Haarlem.